Velkommen til #skutefest!

Torsdag 26. juli er ventetiden over! Vågen i Stavanger pyntes til fest og fylles opp med fantastiske skuter, massevis av aktiviteter, salgsboder, utstillere og ikke minst et omfattende kulturprogram. 

Mellom 26. og 29. juli ønsker Stavanger velkommen til 64 skuter fra 17 land, og en skutefest som strekker seg over 1,5 kilometer fra Oljemuseet til Stavanger konserthus. Skutene har brukt de siste dagene fra Esbjerg og oppover langs norskekysten, og sakte men sikkert vil de fylle opp Vågen torsdag formiddag. 

Prosjektleder Knud Helge Robberstad er klar. Klar for hundretusener av skuelystne gjester fra inn- og utland. Han er optimist før det hele braker løs for alvor. 

– Nå skal vi gjennomføre det vi har brukt veldig mange måneder på å forberede. Utrolig mange har gjort veldig mye for å – bokstavelig talt – få dette arrangementet i havn, og håper og tror vi folk vil kose seg i Vågen de neste dagene, sier han. 

Praktisk informasjon

Gladmat-festivalen ble gjennomført i forrige uke, og det betyr at Stavanger-publikum er godt forberedt til festivallivet i Vågen. Under The Tall Ships Races er festivalområdet åpent fra klokken 10.00 til 21.00 hver dag, med flere konserter og arrangementer som strekker seg lenger utover kvelden i tillegg. 

– Nå handler det mye om å få ut praktisk informasjon til de mange besøkende. Jeg vil oppfordre folk om å være ute i god tid før arrangementene starter. Planlegg gjerne besøket godt på forhånd, og kom gjerne flere ganger dersom det er noe dere ikke rekker første gang. Det skjer mye spennende på festivalområdet hele tiden, smiler han. 

Se programmet | Sjekk praktisk informasjon | Se skutelisten |

Drikk mye vann!

Den voldsomme sommervarmen bringer tankene tilbake til 1997 og første gang Stavanger var vertskap for The Tall Ships Races. 

– Vi gleder oss over fint vær, men må oppfordre publikum om å få i seg nok vann. Det blir fort varmt nede i Vågen, smiler prosjektlederen. 

Ettersom festivalen strekker seg over et rekordstort område har Robberstad også et klart tips til gjestene: 

– Bruk hele kaien! Det skjer mye spennende langs hele ruta fra Børevigå til konserthusområdet, sier han. 

Han minner også om at NSB har satt inn ekstra vognsett og at Kolumbus har økt busskapasiteten under festivalen. 

– Vi venter mye folk, så kollektivtrafikk og sykkel er anbefalte framkomstmidler. Det er også gratis parkering i parkeringsanleggene P-Forum og P-Siddis ved Stavanger Forum under festivalen, og det går rutebusser derfra til og fra sentrum, minner han om.

Her er kartet over skuter, utstillere og praktisk informasjon:

Du kan også laste ned kart som pdf (3,0 mb).