Sikrer minner fra skutefesten

The Tall Ships Races 2018. Nanco Hoogstad. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blant de over 300 frivillige under The Tall Ships Races er 12 entusiastiske fotografer fra Stavanger Fotoklubb.

Hundretusener av sommerglade mennesker fra inn- og utland er i disse dager i byen for å oppleve seilskuter, konserter og god stemning. En viktig jobb under arrangementet er å ta bilder som kan brukes i sosiale medier og på nettsider, men også til å dokumentere arrangementet for ettertiden.

Under hele skutefesten har 12 fotografer fra Stavanger Fotoklubb vært høyt og lavt, tidlig og sent, på skuter og langs det 1,5 km lange kaiområdet for å sikre gode blinkskudd.

– Flotte øyeblikk
– Vi har så langt vært mest aktive på sportsarrangementer, men mange av medlemmene var klare for å utvide horisonten. Det å jobbe på Tall Ships Races har vært fantastisk, til tross for lange dager og mye arbeid. Spesielt flott var det da vi reiste ut i byfjorden tidlig torsdag morgen og fikk de store skutene rett mot oss, forteller leder Nanco Hoogstad i Stavanger Fotoklubb.

Viktig dokumentasjon
Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen i Stavanger kommune ble glad da fotoklubben på eget initiativ tok kontakt og tilbød seg å stille opp på frivillig basis.

The Tall Ships Races 2018. Foto: Leidulf Kristensen

– Fotografene bidrar til at vi får god bredde i fotomaterialet vårt. Det gjør det mulig å vise flere glimt fra det omfattende festivalprogrammet enn vi hadde klart på egenhånd. Etter festivalen vil bildene bli sendt til Stavanger byarkiv. Slik kan fremtidige generasjoner få et innblikk i hvordan byen så ut i festivaldrakt i 2018, sier Jørgensen.

Om Stavanger Fotoklubb
Stavanger Fotoklubb har rundt 40 medlemmer med kunnskap innenfor de fleste områder innen foto; makro, portrett, landskap, studio, sport, natur og bildebehandling. Klubbens formål er å fremme interesse for fotografering i et sosialt og aktivt miljø for alle fotografer uansett nivå. Alle er velkomne som medlem – uavhengig av alder, erfaringsnivå eller fotoutstyr.