Vertshavnseminar til Stavanger 

Stavanger blir arena for neste års vertshavnseminar under The Tall Ships Races. – Dette betyr enda flere tilreisende og et enda mer attraktivt arrangement, sier prosjektleder Knud Helge Robberstad.  

Den årlige konferansen til Sail Training International gikk av stabelen den første helgen i desember, og for Stavangers delegasjon ventet det en gladnyhet. The Tall Ships Races 2018 finner som kjent sted i Stavanger 26.-29. juli 2018, og i helgen ble det kjent at byen også har fått tildelt det store verthavnseminaret.
– Dette er en samling for byer som har vært vertshavner for The Tall Ships Race tidligere og for byer som skal i ilden framover. Dette vil bidra til å gjøre neste års skutefest til et enda mer attraktivt arrangement, sier prosjektlederen.  

Flere tilreisende
Robberstad og flere andre fra Stavanger deltok på årets vertshavnseminar som fant sted i Turku i Finland.
– Det er en flott arena for å bli enda bedre kjent med våre kolleger rundt omkring i Europa, og det betyr også at Stavanger får gleden av å ta imot enda flere internasjonale gjester neste sommer, sier han.  

Godt samarbeid
I tillegg til Stavanger er engelske Sunderland, danske Esbjerg og nederlandske Harlingen verthavner for The Tall Ships Races i 2018.
– Samarbeidet mellom oss fire er tett og godt. Det hele starter jo i Sunderland neste år. Sunderland arrangerer The Tall Ships Races for første gang og de venter over en million besøkende.
 

De fire offisielle vertshavnene i 2018 er: 

  • Sunderland (England): onsdag 11. – lørdag 14. juli (regatta til neste havn) 
  • Esbjerg (Danmark): onsdag 18. – lørdag 21. juli (Cruise in Company til neste havn) 
  • Stavanger: torsdag 26. – søndag 29. juli (regatta til neste havn) 
  • Harlingen (Nederland): fredag 3. – mandag 6. august