To måneder igjen til #skutefest!

Vi skriver 26. mai og det er to måneder igjen til festen starter i Stavanger. Årets festival samler flere store skuter enn noen gang tidligere i byen.  

The Tall Ships Races i Stavanger vil strekke seg langs 1,5 kilometer med kailinje i Vågen i dagene 26. til 29. juli. Skutelisten er klar, og prosjektleder Knud Helge Robberstad gleder seg over at kailinjen vil bli fylt med skuter.

– Vi har 69 påmeldte skuter, og av disse er hele 24 av den største typen, altså klasse A. Det blir litt av et syn, smiler han.

Kulturprogrammet

Den 14. juni lanseres kulturprogrammet.

– The Tall Ships Races har tradisjon for å presentere et rikholdig kulturprogram. Slik blir det også i år. Vi fyller opp torget med utstillere som presenterer håndverkstradisjoner. Rundt skutene lager vi skutefest for barn og voksne, på Krydderkaien kan du oppleve mat og varer som ble fraktet til Stavanger sjøveien og rundt omkring blir det som vanlig små og store markedsplasser med mat og drikke.

Han lover også artister av både stort nasjonalt og internasjonalt kaliber.

– Vi presenterer kulturprogrammet 14. juni klokken 10.30 i hovedbaren i konserthuset. Alle er velkomne inn for å høre hvilke artister som skal fylle hovedscenen utenfor konserthuset og scene 2 ved Tollboden, forteller han.

De som planlegger å se mannskapsparaden, fyrverkeriet og seilparaden kan allerede nå kikke på programsidene.

Skutearrangementer

Robberstad minner også om at flere av skutene har ledig kapasitet til arrangementer.

Du kan leie en skute til et arrangement for dine gjester eller forretningsforbindelser. Samtidig er du med å sikre videre drift av verdens vakreste skuter, slik at de fortsatt kan seile med ungdom om bord på de syv hav. Dette kan bli unike rammer for en 50-årsdag, en bryllupsfest eller en mottakelse, sier han.