Piratene kommer!

I sommer får Stavanger besøk av to skuter som ser ut som de har seilt rett ut av et sjørøvereventyr. På Shtandart og Atyla kan små og store bli med på skattejakt og sjørøverfest! 

Har du en ung pirat i familien? Vil du drømme deg tilbake til 1700-tallet og piratenes storhetstid? Prosjektleder Knud Helge Robberstad oppfordrer alle som er fascinerte av piratenes verden til å besøke sommerens skutefest.

– Enten det er Sabeltann, Sortebill, Kaptein Krok eller Jack Sparrow som er helten så blir det flere åpninger for sjørøverromantikk når The Tall Ships Races ankommer Stavanger 26. – 29. juli i år, sier han.   

Shtandart 

Russiske Shtandart er en fargerik kopi av en 1600-talls fregatt. De som har vokst opp med sjørøverfilmer vil kjenne igjen mye her. De som er kjent med historiene om Jack Aubrey (Master and Commander) vil nok nikke gjenkjennende på hodet når de ser Shtandart seile inn i Vågen.

Skattejakt og sjørøverfest

Skuta legger til rette for både skattejakt og sjørøverfester for barn, og er også ypperlig til møter, mottakelser og andre arrangementer for selskaper og sponsorer. Båten har også blitt brukt til scene for teater og musikalske innslag, samt teambuilding. For mer informasjon og booking kan skuta kontaktes direkte Shtandart ble bygget i Russland i 1999, og er altså en kopi av en fregatt bygget av Peter den store i 1703. Skuta er 25,5 meter lang og 23 meter høy.  

Atyla 

Den andre piratgjesten som besøker Stavanger i år er Atyla. Skuta ble bygget i Spania mellom 1980 og 1984, og er et av de få håndbygde treskrogene som fortsatt er i drift.

Skuta eies fortsatt av den samme familien som bygde henne. Det skarlagens røde skroget viser godt igjen når den kommer på besøk, og også her er det mulig å bestille en unik reiseopplevelse 

Les mer om skutearrangementer under Tall Ships Norge.