Norled bidrar til å fortelle vår maritime historie

Norled AS blir sponsor for The Tall Ships Races 2018.

Ferje- og hurtigbåtrederiet har en lang og stolt sjøfartshistorie som strekker seg tilbake til overgangen fra seil til damp.

– Vi er et familieeid konsern som siden 1855 har vært stolte eiere av selskaper innen transport, samferdsel og internasjonal skipsfart. Formidling av vår maritime historie er viktig for oss, spesielt rettet mot nye generasjoner, sier administrerende direktør Ingvald Løyning.

Historieformidling er en vesentlig del av Stavangers Tall Ships-arrangement.

– Kontakten med havet og bruken av sjøen for transport av folk og varer har vært viktig for regionen vår gjennom alle tider. Derfor er det spesielt gledelig at et selskap med så lang skipsfartshistorie som DSD blir med på å gjøre The Tall Ships Races 2018 Stavanger mulig, sier prosjektleder Knud Helge Robberstad.

Norled vil sammen med søsterselskapet Tide levere transporttjenester på sjø og land som del av sponsoratet. Norled vil også delta i medseilerprogrammet for ungdom sommeren 2018.

Norled AS er et av landets største ferje- og hurtigbåtrederier. Selskapet har 80 fartøy, og driver samband fra Oslofjorden til Troms. Selskapet har mer enn 1000 ansatte. Norled AS er et heleid datterselskap av Det Stavangerske Dampskibsselskap AS.