Konserthuset spiller på lag med Tall Ships

Ratio Arkitekter har tegnet Stavanger konserthus, som åpnet i 2012. Foto: Jiri Havran/Stavanger konserthus

Stavanger konserthus stiller opp som samarbeidspartner for neste års Tall Ships Races i Stavanger.

Prosjektleder Knud Helge Robberstad forteller at konserthuset vil spille en sentral rolle i neste års arrangement.

– Hovedscenen for konserter på neste års skutefest blir lagt til amfiet utenfor konserthuset. De skal også stille lokaler til rådighet for den tradisjonelle Captains’ Dinner, for besøkende skutemannskaper og skal være aktive i bookingen av artister til The Tall Ships Races, forteller Robberstad.

Konserthuset skal tilby dusj- og toalettfasiliteter for skutemannskapene og møterom til arrangementet.

Administrerende direktør for konserthuset, Per Harald Nilsson, ser fram til å bidra.

– The Tall Ships Races er en folkefest vi ikke vil gå glipp av, og her på konserthuset gleder vi oss skikkelig til å være hovedarena for konsertene og åpne området for besøkende både fra skipene og publikum, sier Nilsson.

The Tall Ships Races 2018 Stavanger finner sted 26.-29. juli 2018, og det er første gang konserthuset får vist seg fram for skutene.

– The Tall Ships Races er et flott, internasjonalt arrangement som både tar vare på vår kulturarv og gir unge mennesker fantastiske utviklingsmuligheter. Vi er glad for at byen denne gangen kan stille med nytt konserthus og plassen utenfor som hovedarena.  Det store amfiet og den lange kailinjen er en viktig utvidelse av Stavanger sentrum, sier konserthusdirektøren.