De tre store norske er klare for skutefest i Stavanger

Christian Radich, Statsraad Lehmkuhl og Sørlandet har alle meldt sin ankomst til neste sommers fest i Stavanger.

I litteraturens verden snakkes det ofte om de fire store. Når det gjelder seilskip i Norge er det imidlertid de tre hvite norske damene som gjelder. Disse stolte damene kan oppleves når Stavanger igjen er vertskap for The Tall Ships Races 26. – 29. juli 2018.

Storfornøyd
Prosjektleder Knud Helge Robberstad brukte selv deler av sommeren om bord Sørlandet ettersom han seilte mellom Turku og Klaipeda på årets regatta. Han kjenner alle skipene godt, og er selvsagt storfornøyd med at alle de tre kommer til Vågen.

– Vi er svært glade for at de tre store kommer til Stavanger. Vi vil ha medseilere i alderen 15-25 år om bord på alle tre, og medseilere over 25 år kan også melde seg til å seile med dem ved å booke direkte via skutenes nettsider, forteller Robberstad.

Gleder seg
Direktør Haakon S. Vatle i Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl er blant de mange som ser fram til nytt Stavanger-besøk.
– Statsraad Lehmkuhl gleder seg veldig til å komme til Stavanger neste sommer. Vi har fantastisk gode minner fra sist gang det var Tall Ships Race i byen og vet at vi kommer til en god vertskapsby. Hey ho, let’s go!

Fakta om skutene:

Statsraad Lehmkuhl
Bygget: 1914
Lengde: 98 meter (ink. Baugspyd)
Bredde: 12,6 meter
Høyde: 48 meter

Sk/S Christian Radich
Bygget: 1937
Lengde: 62,50 meter
Bredde: 9,7 meter
Høyde: 37,70 meter

SS Sørlandet

Bygget: 1927
Lengde: 64,15 meter
Bredde: 8,87 meter