Dagny, Eidsvåg og Kvelertak til The Tall Ships Races! 


Kulturprogrammet til årets skutefest er klart, og publikum kan se fram til fire dager med bredde og kvalitet. 
 

The Tall Ships Races er en festival som legger vekt på skipskultur, kystkultur, maritim tradisjon og historie. Skutefesten har imidlertid også tradisjon for å være en gedigen kulturfestival. Slik blir det selvsagt i år også, og prosjektleder Knud Helge Robberstad har nå lagt fram et kulturprogram av både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt kaliber.  

– Vårt oppdrag er å skape en møteplass for ulike kulturer, og for oss er det viktig at kulturprogrammet har både bredde og kvalitet. Her blir det noe for alle, og vi spenner fra bryggedans via Lindesnes trekkspillorkester til heavy metal, sier han.  

Allerede på åpningsdagen, torsdag 26. juli, er programmet tettpakket. Du kan oppleve kunstutstilling i Skur2, fortellerforestilling på fullriggeren Sørlandet, være med på konserthusets programserie Sommer i Bjergsted, sjekke ut Stavanger Tangoverksted eller Storm Weather Shanty Choir.  

Hovedscenen 

Hovedscenen er i år plassert i konserthusamfiet. Det er arenaen for premieutdelinger og hovedkonsertene. På åpningsdagen torsdag 26. juli er det Olav Larsen som får æren av å varme opp publikum på hovedscenen før selveste Bjørn Eidsvåg entrer scenen klokken 21.00.  

– Bjørn Eidsvåg trenger strengt tatt ingen presentasjon. Han er en av Norges mest folkekjære artister og en musiker det oser kvalitet av, sier Robberstad.  

Fredagen på samme scene er viet et noe yngre publikum når Izabell varmer opp publikummet fra klokken 20.00. En time etterpå står kveldens hovedattraksjon på scenen: Dagny.  

– Det var omtrent umulig å unngå debutsinglen hennes, «Backbeat», da den dukket opp i 2016. Siden har hun begeistret publikum og presse i både inn- og utland. Vi ser fram til å se henne skape feststemning på hovedscenen, sier prosjektlederen.  

Lørdagskveldens hovedattraksjon er nok ikke fullt så dansbar som Dagny.  

– Vi er veldig begeistret for at Kvelertak har takket ja til å levere det eksplosive showet sitt fra hovedscenen lørdag. De har som kjent reist land og strand rundt som support for Metallica i år, og de legger stadig på seg musikalske muskler, sier Robberstad.  

At Kvelertak er et band av både lokalt, nasjonalt og internasjonalt kaliber gjør at de passer ypperlig inn i Tall Ships-profilen, synes prosjektlederen.  

– Lørdagen avsluttes som vanlig med et fyrverkeri. En mer ellevill kombinasjon enn Kvelertak og et gigantisk fyrverkeri kan vi vel vanskelig tenke oss, gliser Robberstad.  

Musikk fra flere scener 

Det blir også musikk fra andre steder i byen.  Scene 2 er plassert ved Tollbodbrygga. Der spiller en lang rekke spennende regionale artister. Vrakfeber, Maria Toresen, Vicerine, Helldorado, So are we, Wingsuits, Hear Me Roar, Sincerely Frank, Saxxemark, LULI og Longfield & Superskeleton skal alle underholde publikum fra Scene 2.  

– Vi har også et spennende samarbeid med Kammermusikkfestivalen, Tou Scene og Utopia slik at det blir flere småkonserter og opptredener på både scener og skuter, sier Robberstad.  

Samarbeid 

Festivalområdet vil spre seg over 1,5 kilometer – det største som er rigget i Vågen noensinne. Torgavågen er stedet for deg som vil lære noe om sjø og båtliv, og er spesielt rettet mot barn. Torget er stedet for håndverk – her kan du se smeden smi og seilmakeren sy seil, mens det hogges stein og tømres i regi av Engøyholmen kystkultursenter. På Krydderkaien får du oppleve mat og varer som ble fraktet til og fra Stavanger sjøveien – hermetikk, oljer og krydderier. 

– Det rikholdige kulturprogrammet er satt sammen i tett samarbeid med flere kulturinstitusjoner og andre festivaler i regionen, sier prosjektlederen.  

Les hele programmet.