69 påmeldte – sjekk skutelisten!

Årets skutefest i Vågen vil skilte med flere av de aller største skutene enn arrangementet i 2011. Skuter fra 18 land er påmeldt, og Stavanger får besøk av mannskap fra 30 nasjoner. 

The Tall Ships Races i Stavanger vil strekke seg langs 1,5 kilometer med kailinje i Vågen i dagene 26. til 29. juli. Skutelisten er klar, og prosjektleder Knud Helge Robberstad er svært godt fornøyd med interessen.

– I år har vi flere av de aller største skutene, de i klasse A, enn det vi hadde i 2011. Pågangen fra skutene viser at arrangementet her i Stavanger er svært attraktivt og at vi har et godt rykte som vertskapsby, sier prosjektlederen.

69 skuter påmeldt

The Tall Ships Races Stavanger vil skilte med 69 skuter. Hele 24 av dem tilhører klasse A.

– Vi har de store russerne Kruzenshtern, Mir og Sedov på plass. De tre store norske, Christian Radich, Statsraad Lehmkuhl og Sørlandet, kommer. Det er også stas at de fire lokale skutene Caroline af Sandnes, Frøya, Stina Mari og Wyvern er med, sier Robberstad.

De 69 påmeldte skutene vil ta plass langs et festivalområde på 1,5 kilometer – det lengste som er rigget i Vågen noensinne.

Russiske Sedov kommer til Stavanger 26. – 29. juli.

Internasjonalt arrangement

Regionens innbyggere og de mange tusen tilreisende vil møte skuter fra 18 nasjoner. Skuta med den lengste reiseveien til Stavanger er utvilsomt indiske Tarangini.

– The Tall Ships Races er et utpreget internasjonalt arrangement. Ikke bare får vi besøk av skuter fra 18 nasjoner – vi får også gleden av å ønske mannskap fra hele 30 nasjoner velkommen, sier Robberstad.

Den internasjonale profilen gjør også at arrangementet har behov for språkmektige frivillige.

– Vi opplever en imponerende interesse for å være frivillig på The Tall Ships Races, og vi har fått en flott miks av mennesker med. Men vi har plass til enda flere, og kanskje særlig frivillige som behersker flere språk. Akkurat nå er vi for eksempel på leting etter frivillige som snakker bulgarsk og slovensk, smiler Robberstad.

Forresten: Du kan fortsatt være med som frivillig!  

Her er hele skutelisten: