60 skuter påmeldt!

Enda en milepæl er passert. Kalenderen viser april, og allerede er hele 60 skuter påmeldt til skutefesten 26. – 29. juli. 

Prosjektledelsen gleder seg over at det massive arrangementet begynner å ta form. The Tall Ships Races vil strekke seg langs 1,5 kilometer med kailinje i Vågen, og nå har altså antall påmeldte skip passert 60. Stavanger er vertshavn sammen med Sunderland, Harlingen og Esbjerg i år.

– Akkurat nå er det vi som har flest skuter påmeldt av de fire havnene. Denne uken nådde vi 60 påmeldte skuter, smiler prosjektleder Knud Helge Robberstad.

Nye skuter

De siste ukene har skutene Swan (UK), St Iv (Estland), General Zaruski (Polen) og Dasher (UK) meldt seg på. I tillegg har de norske skutene Frøya, Loyal og Stina Mari blitt med på laget. Den bokstavelig talt største nyheten er imidlertid at de russiske gigantene Sedov og Kruzenshtern nå er på plass. Sammen med allerede påmeldte Mir vil de russiske skutene vise godt igjen i Vågen.

– Sedov har vært med på alle de tidligere Tall Ships-arrangementene i Stavanger, og det er en skute mange gleder seg til å oppleve igjen, sier prosjektlederen.

Russiske Mir kommer til Stavanger i sommer

Du finner hele skutelisten på tallships.no/ships.

Forresten: Du kan fortsatt være med som frivillig, utstiller og kulturaktør. Bli med!