Matbyen Stavanger seiler med Tall Ships

Hvor bør du spise og drikke under årets skutefest? Sjekk gjerne våre offisielle samarbeidspartnere på restaurant- og utelivsfronten.

Stavanger er en matby av internasjonalt kaliber, og både fastboende og tilreisende kan sørge for næringspåfyll fra en lang rekke spisesteder under The Tall Ships Races. Årets festival har knyttet til seg en rekke anbefalte steder, og prosjektleder Knud Helge Robberstad forteller at responsen fra utelivet har vært overstrømmende.
– Vi har allerede fått flere henvendelser fra tilreisende som ber om anbefalinger om gode spisesteder, kafeer og utesteder, og da er vi glade for at så mange kvalitetstilbydere har stilt opp, sier han.

Se etter merkingen

I solskinnet fredag formiddag var prosjektlederen ute i byen for å dele ut klistremerkene som restaurantene plasserer i inngangspartiet. Daglig leder ved Fish & Cow, Tommy Oppedal Raanti, fikk gleden av å være førstemann:

Fargegaten er med

For første gang blir Fargegaten med på laget under The Tall Ships Races.

– Vi har to store scener i bruk under festivalen. Hovedscenen står ved konserthuset, og scene 2 står ved Tollboden. Det betyr at vi får en flott kulturakse fra festivalområdet til Øvre Holmegate, sier Robberstad.

Og i Fargegaten står blant andre denne gjengen klare til å ta imot gjestene:

Amy Middleton (Hanekam), Lena Antonius (Tall Ships Stavanger), Martin Nordbø (Circus), Elena Nicolaeva (Bøker og Børst), Knud Helge Robberstad (prosjektleder Tall Ships Stavanger, Marius Berg (Finkel) og Kevin Clarke (Fribar) er klare for skutefest.

Og apropos Tollboden: Lavrans Gjønnes ved Hall Toll er også klar til storinnrykk når Gladmat glir over i Tall Ships Races.

– Jeg kom hit til byen i 1996, og husker godt skutefesten i 1997. Vi er klare til fest, lover han.

Det er også Karl Erik Pallesen ved Fisketorget.- Vi ligger jo midt i folkefesten. Her er det bare å glede seg, sier han.

Karl Erik Pallesen flankert av prosjektleder Knud Helge Robberstad og prosjektrådgiver Lena Antonius.

Her er den komplette listen over resutauranter, utesteder og kafeer som samarbeider med The Tall Ships Races Stavanger: