Elleve skuter alt påmeldt

Hele elleve seilskuter er så langt offisielt påmeldt til The Tall Ships Races 2018 i Stavanger.

Prosjektleder Knud Helge Robberstad er fornøyd med responsen fra skutene hittil.

– Det er hyggelig å se at både gjengangere og nye skuter er tidig ute og melder seg på neste års seilas. I 2011 fikk vi besøk av 71 fartøy, og vi håper det endelige tallet i 2018 blir et sted mellom 50 og 100 skuter, sier Robberstad.

Følgende skuter er påmeldt hittil:

Stor interesse
Han forteller om interesse rundt neste års seilas fra tidligere deltakere. Alt tyder på at det vil bli vil tett mellom mastene langs kaiene.

– I det europeiske skutemiljøet er Stavanger kjent som en profesjonell arrangør. Vi samarbeider tett med de andre vertsbyene for å promotere felles seilaser og arrangementer mot skutene i sommer. Først i mai 2018 er den endelige deltakerlisten klar, opplyser Robberstad.

Medseilere
I sommer deltok 50 unge fra regionen som medseilere på de to norske skutene Sørlandet og Statsraad Lehmkuhl. Her møtte de ungdom fra andre land og med annen bakgrunn, og var en del av laget som konkurrerte, seilte og tok vare på hverandre i alle slags utfordringer og vær.

– Vi er glade for båndene som ble knyttet mellom ungdom og skuter også i år. Jeg håper flest mulig unge fra regionen blir bitt av basillen og er klare til å heise seilene også neste år, sier Robberstad.