Bli medseiler!

 Å seile med en av skutene under The Tall Ships Races er en opplevelse for livet. 

CUTTY_18

Som medseiler får du møte ungdommer fra andre land og med helt annen bakgrunn, og være en del av laget som skal konkurrere, seile og ta vare på hverandre i alle slags utfordringer og vær. Opplev havet og samholdet om bord, og kom hjem med nye erfaringer og vennskap i sekken.

Hvordan søker jeg om plass som medseiler?

  • Er du mellom 15 og 25 år og vil være med på vårt medseilerprogram? Les videre og søk om en subsidiert plass direkte til oss via lenken nedenfor. Begrenset antall plasser igjen!
  • Er du mellom 15 og 25 år, og vil velge mellom flere skuter og etapper i sommer? Søk om plass på Sail on Board.  Her finner du informasjon om seilskutene og kan velge mellom flere etapper – husk å sjekke hvilke seilskuter som skal seile The Tall Ships Races i sommer.
  • Er du over 25 år og vil være med som medseiler? Det er ingen problem – søk via Sail on Board eller direkte til skutene.

Lurer du på hvordan livet kan være om bord? Sjekk ut filmen fra Sail Training International.

Hvem kan være med?

Alle kan være med – du trenger ikke å ha seilererfaring før, men må være ved normalt god helse. Medseilerprogrammet vårt er laget spesielt for ungdom mellom 15 – 25 år, men det er mulig å søke direkte til skutene om å seile dersom du er over 25. Du kan finne informasjon om andre medseilerprogrammer på Sail on Board.

Når og hvor kan jeg seile?

I 2018 seiler The Tall Ships Races i Nordsjøen og det vil bli mulig å sette opp ønske om etappe: Esbjerg i Danmark til Stavanger (20.– 28. juli) eller Stavanger – Harlingen i Nederland (29. juli – 5. august). I alt 7 døgn, 5 til havs og 2 i vertshavnen (i tillegg en overnatting i Esbjerg 20.- 21. juli før utseilingen).

Vi organiserer transport til og fra vertshavnene, og det vil være voksne kontaktpersoner i vertshavnene, som følger opp deg og andre medseilere fra regionen ved behov. Du er ansvarlig for å følge god skikk og bruk om bord, og å opptre ansvarlig under havneoppholdet.

Print

Hvilken skute kan jeg seile med?

Når du har meldt deg på, vil vi som jobber med Tall Ships Races finne den skuta som passer best for deg. Vi tar blant annet hensyn til alder, kjønn, tidligere seilererfaring osv. Skutene er av forskjellig størrelse.

Hva koster det?

Som medseiler betaler du en egenandel på kr. 3 000,-  for reise til og fra vertshavnene, samt kost og losji om bord på seilskutene. Egen reiseforsikring er påkrevd. Resten av kostnadene dekkes av The Tall Ships Races 2018 Stavanger og våre samarbeidspartnere.

Vil du være med i 2018? Bruk skjemaet nedenfor til å melde din interesse, så tar vi kontakt med deg!

Bli medseiler

The Tall Ships Races er et ungdomsarrangement med hovedformål å få ungdom mellom 15-25 år til å møtes i vennskapelig seilas på tvers av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn og sosial bakgrunn. Stavanger skal bidra til å sende flere hundre ungdommer fra Rogaland i alderen 15-25 år som medseilere på seilskuter som deltar i The Tall Ships Races-regattaene somrene 2017 og 2018. I 2011 sendte Stavanger 225 ungdommer på seiltur med de vakre skutene.

Foto: Ingrid Kvenna Veum