Årets regatta er i gang

Over 50 seilskuter er nå i gang med første regatta under sommerens Tall Ships Races.

Startskuddet gikk sør for Trelleborg på den svenske sørkysten tirsdag ettermiddag 4. juli. Skutene har ni døgn på seg til å seile de 485 nautiske milene (nær 900 kilometer) til målgang ved finske Kotka lengst øst i Finskebukta – og det gjelder å komme først i mål.

Den første delen av seilasen kan bli frisk:

  • Arrangøren Sail Training International melder om lavtrykk med regn og frisk bris til liten kuling fra sørvest de neste døgnene, forteller Stavangers prosjektleder Knud Helge Robberstad.

Sommerens Tall Ships Races startet med skutefestival i svenske Halmstad fredag 30. juni. Seilasene avsluttes i polske Szczecin tirsdag 8. august. Skutene skal seile tre regattaetapper og en vennskapsseilas (cruise-in-company) i Østersjøen. De fleste skutene deltar på alle etappene.

Seilskutene konkurrerer i fire klasser, hvor A-klassen inkluderer de aller største skutene. Vel halvpartene av mannskapene på hver enkelt skute er i alderen 15 til 25 år. Norske deltakere i år er Staatsraad Lehmkuhl og fullriggeren Sørlandet (begge A-klasse). I 2016 vant «Statsraaden» The Tall Ships Races sammenlagt og har et klart favorittstempel på seg foran årets seilaser.

Følg seilasene under The Tall Ships Races 2017