50 unge seilte Tall Ships i år

I juli seilte 50 unge medseilere fra Stavangerregionen med skuteregattaen The Tall Ships Races i Østersjøen.

Ungdommene i alderen 15-25 år seilte med de norske skutene Statsraad Lehmkuhl og Sørlandet på etappen fra finske Åbo (Turku) til Klaipeda i Litauen.

Deltakerne kom fra 13 rogalandskommuner. The Tall Ships Races 2018 Stavanger og Stavanger kommune sto bak rekrutteringen og organiseringen av medseilernes deltakelse.

– Hensikten var å gi unge fra regionen en mulighet til å seile og bli kjent med Tall Ships-regattaene og hverandre, sier prosjektleder Knud Helge Robberstad.

Om bord på skutene går medseilerne vakter, klatrer i riggen, setter og braser seil, styrer skuta, vasker og rydder. Vel framme etter endt seilas deltar de i Tall Ships-festivalen med mannskapsparade og mannskapsfest sammen med medseilerne fra de andre skutene.

Hele 84 skuter deltok i regattaen til Klaipeda. Statsraad Lehmkuhl kom på en fin tredjeplass, mens Sørlandet med hele 17 nasjonaliteter om bord fikk pris som regattaens mest internasjonale skute.

Medseilerprogrammet for 2017 er støttet av Rogaland fylkeskommune og Inge Steenslands Stiftelse.

– Vi har allerede åpnet for påmelding til medseilerprogrammet for 2018. Her vil flere detaljer komme på plass etter hvert. Målet er å sende minst 145 medseilere neste sommer, sier Robberstad.

Påmeldingsskjema for 2018-programmet ligger på The Tall Ships Races 2018 Stavanger.